Dünyanın Dört Bir Yanından Çiçek Festivalleri

Çiçekler farklı koku ve görüntü seçenekleri ile hayatınızda büyük yer kaplıyor. Özel günler başta olmak üzere yıl boyunca birçok kez farklı çiçeklere ev sahipliği yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra yılın belli dönemlerinde yapılan çiçek festivalleri de hayatınıza farklı bir renk katıyor.

Yıl boyunca renkli ve eğlenceli anlara şahit olmak istiyorsanız dünyanın dört bir yanında yapılan çiçek festivallerine katılabilirsiniz. Festivallerin nerede yapıldığını merak ediyorsanız aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz;

Japonya / Mor Salkım Festivali

Japonlar için çiçekler ve bahçe düzeni büyük önem taşır. Yıl boyunca farklı çiçek türlerini bahçelerinde ağırlarlar. Çiçeklere olan ilgisi ile bilinen Japonlar aynı zamanda farklı festivallere de ev sahipliği yapar. Mor salkım festivali de bunlar arasında yer alıyor. Bu festivaller nisan ayı ortalarında başlıyor ve mayıs sonuna kadar devam ediyor. Mor salkım ağaçları başta olmak üzere birçok endemik bitkiyi bu festivalde ziyaret edebilirsiniz.

Portekiz / Madeira Çiçek Festivali

Renkli ve canlı yaşamı ile bilinen Portekiz çiçek festivalleri ile yılın belli dönemlerinde hayatınıza yenilik katıyor. Muhteşem doğa manzarası ile çeşitli çiçekleri bir araya getiren Portekiz, her yıl Madeira çiçek festivaline ev sahipliği yapıyor. Burada farklı çiçeklerin yanı sıra, çiçeklerden yapılan nesneler de sergileniyor. Klasik çiçek festivallerinin yanı sıra birçok eğitim de ilgililer karşısına çıkıyor. Çiçek bakımı, çiçekten yapılan nesneler ve bahçecilik gibi birçok eğitimi bu süreç kapsamında öğrenebilirsiniz.

Hollanda / Çiçek Alayı

Hollanda denildiğinde akla ilk gelen çiçek türü lale oluyor. Lalenin yanı sıra birçok çiçek türünü de Hollanda da görebilirsiniz. Her yıl düzenli olarak yapılan Çiçek Alayı festivali nisan ayının 3. haftasında başlıyor.

Belçika / Çiçek Halı Festivali

En ünlü çiçek festivalleri arasında yer alan Çiçek Halı, iki yılda bir düzenleniyor. Klasik festivallerden farklı olarak burada çiçeklerden yapılan halı ve kilimler sergileniyor. Gösterişli ve farklı bir gezi planlıyorsanız rotanızı Çiçek Halı Festivali’ne çevirebilirsiniz.

İstanbul Lale Festivali

Çiçek festivali için ülke dışına çıkmak istemeyenleri İstanbul’da harika bir festival karşılıyor. Festival günü geldiğinde rengarenk binlerce laleyi İstanbul’un farklı semtlerinde görebilirsiniz. Özellikle Gülhane Parkı’nda boy gösteren renkli laleler ile farklı bir festival deneyimi elde edebilirsiniz.