Çiçek Gönderme Rehberi

Evet, çiçek göndermek istiyorsunuz. Hemen bir çiçek seçin, alıcı bilgilerini, ödeme bilgilerini girin ve gönderin. Maalesef her zaman bu kadar basit olmayabiliyor. kime ne zaman hangi çiçek gönderilir? Online çiçek gönderilirken nelere dikkat edilmesi gerekir? Sizin ve çiçeği alacak kişinin memnuniyeti nasıl sağlanır? Buyrun size çiçek gönderme konusunda rehber olabilecek 5 altın kural.

1. Gönderdiğiniz kişiye uygun bir çiçek seçin.

Gönderdiğiniz çiçeğin alıcıya ve duruma uyması önemlidir. Mesela geçmiş olsun dileklerinizi iletmek için bir çiçek göndermek istiyorsunuz. Eğer küçük bir hastane odasına dev gibi bir buket gönderirseniz, çiçek ne kadar güzel olursa olsun odaya her giren “bu odaya öyle çiçek gönderilir mi?” diye düşünecektir. Aynı şekilde fazla kokulu ve gösterişli, tüm ilgiyi üzerinde toplayan bir çiçek de hastane odasında rahatsızlık verebilir.

Çiçek göndereceğiniz zaman dikkat etmeniz gereken bir kaç nokta var.

Samimiyet:

Çiçek gönderdiğiniz kişiyi ne kadar tanıyorsunuz. Şunu unutmayın çiçek ne kadar renkli ve gösterişli ise o kadar yoğun duyguları ifade eder. Samimi olmadığınız, aranızda resmi bir ilişki olan kişiye yalın, sade ve zarif bir aranjman göndermek daha uygun olacaktır.

Yaş:

Genç insanlara daha canlı, farklı çiçeklerden meydana gelen aranjmanlar, çocuklara ise oyuncak barındıran ürünler, 60 yaş ve üstü kişilere geçmişten beri tercih edilen, geleneksel çiçekleri barındıran aranjmanlar tercih edilmelidir.

Cinsiyet:

Evet şunu söyleyelim, erkeklere çiçek gönderilir. Erkeklere çiçek gönderilmeyen zamanlar bize sorarsanız geçmişte kaldı. bu nedenle bir erkeğe çiçek göndermek istiyorsanız içiniz rahat olsun, 2021 yılında erkeklerin saç bakım malzemesi alma, modayı takip etme ve çiçek alma hakları var artık 🙂 Bir erkeğe çiçek gönderecekseniz, geleneksel olan beyaz renkleri tercih edebilirsiniz.Örneğin terfi ya da yeni bir iş kutlaması için işyerinin dekorasyonu ile uyumlu olan bir saksı çiçeği uygun bir hediye olabilir. Bir kadına ise her zaman gül yerine farklı çiçekler göndererek sürpriz ve şaşırtma etkisinden yararlanıla bilinir. unutmayın bir kadını “acaba bu sefer nasıl bir çiçek gelecek” diye düşündürmek çok etkili olabilir.

Ayrıca çiçek göndereceğiniz kişinin zevklerini göz önünde bulundurun. Evi, hayat tarzı, hobileri seveceği çiçek hakkında bilgiler verecektir.

2. Gönderim amacınıza uyan bir çiçek seçin!

Gönderdiğiniz çiçek gönderim amacınızla uyum içinde olmalıdır. örneğin kalabalık bir açılışa vazoda bir çiçek yerine, ayaklı sepet ya da ferforje göndermek daha uygun olur. Gönderilen çiçeğim kalabalıktan sıyrılması, tebrik mesajının görünebilir olması önemlidir. çiçeklerin canlı varlıklar olduğunu ve çoğu çiçeğin sürekli koku salgıladığını unutmamak gerekir. Bu nedenle geçmiş olsun çiçeklerinde poleni az ve ağır koku salgılamayan çiçekler tercih edilmelidir. Burada önemli olan gönderdiğiniz çiçeğin ortamda nasıl bir etkisi olacağını önceden tahmin edebilmektir. Örneğin çiçek mekana büyük gelebilir, fazla kokulu ve aşırı dikkat çekici olabilir. Tam tersi mekanın içerisinde gösterişsiz ve sönük kalıp hiç dikkat çekmeyebilir. Bu nedenle çiçeğin yer alacağı mekanı önceden tahmin etmeniz yararlı olacaktır.

Ve tabi çiçeğin yarattığı duygusal etkinin de göz önünde bulundurulması önemlidir. Geçmiş olsun dilekleri en iyi şekilde sade, zarif ve şık bir vazoda çiçeklerle ifade edilebilir. “Doğum günün kutlu olsun.” gibi coşkulu bir mesajı daha renkli, gösterişli ve farklı çiçeklerden meydana gelen bir buket göndermek daha iyi ifade edebilir. “Seni seviyorum” için şık ibr vazoda klasik kırmızı güller, yeni iş tebriği için uzun süre dayanack ve fazla bakım gerektirmeyen bir saksı çiçeği daha uygun olabilir.

3. Çiçeğinizin kartındaki mesajı, teslimat saatini ve yerini iyi belirleyin.

Çiçeğinizin kart mesajını kısa ve öz tutun. Asıl mesajı gönderdiğiniz çiçeğin güzelliği ve doğallığı veriyor, çok fazla kelimeye ihtiyacınız yok. Özellikle gereksiz yere uzun bir mesajın çiçeğin etkileyiciliğini azaltacağını unutmayın.

Çiçeğinizin nerede teslim edileceğini ve saatini iyi belirleyin. Örneğin sevgilinizin işyerine çiçek gönderiyorsanız, işlerin, telefon trafiğinin yoğun olduğu sabah saatleri yerine öğle arasına denk getirmek daha etkili olacaktır. çiçeğinizi göndereceğiniz saatin trafiğin yoğun olduğu saatlere gelmemesine dikkat edin, bu saatlerde trafik yüzünden istenmeyen gecikmeler yaşanabilir.

4. E-Ticaret sitesindeki çiçekleri ve hizmetin kalitesini iyi değerlendirin.

E- ticaret sitesinde kullanılan fotoğrafların orijinal olup olmadığı önemlidir. Tercih edeceğiniz çiçekçinin instagram, facebook ve diğer sosyal medya platformlarından paylaşmış olduğu çiçek tasarımlarına bakarak işinin ehli olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Yukarıda anlattığımız konuları değerlendirip uygun bir çiçek seçtiniz. Ama bu çiçeği satan bir çok online çiçekçi var. Hizmet ve çiçek kalitesi nasıl anlaşılır. çiçekçinizin çiçek ve hizmet kalitesini nasıl anlarsınız?

-Web sitesindeki çiçekler orijinal ve kaliteli mi?

Öncelikle web sitesindeki çiçekler çiçekçinin kendi ürünleri olmalıdır. Çiçek fotoğrafları başka sitelerden bir araya getirilmiş olmamalı ve fotoğraflar iyi ışıklandırılmış, çiçeklerin ayrıntılarını gösteren fotoğraflar olmalıdır. Çoğu çiçek aranjmanı birbirine benzeyebilir ama her kaliteli çiçekçinin orijinal ürünleri vardır. Bu orijinal ürünler çiçekçinin marka farkını yaratır. Çiçek fotoğraflarının kalitesi , çiçekçinin hizmet kalitesi konusunda da iyi bir fikir verecektir.

-Seçtiğiniz şehre göre ürünler farklılaşıyor mu?

Bu da iyi bir değerlendirme ölçütü olabilir. Hiç bir online çiçekçi Türkiye’nin tüm şehirlerine aynı ürünü sağlayamaz. Farklı şehirlerde ki çözüm ortaklarının elindeki malzemeler, üretim kapasitesi gibi değişiklikler nedeniyle farklı şehirler farklı ürünler gönderilir. eğer tüm Türkiye’ye gönderim yapan web sitesinde alıcı şehiri değiştirdiğinde gönderilen ürünler değişmiyorsa, seçtiğiniz çiçek yerine bir başka çiçek alıcıya gönderilebilir.

-Para iade garantisi, %100 müşteri memnuniyeti, farklı teslimat seçenekleri, e posta ile teslimat bildirimi, kredi kartı, havale vs. gibi hizmet ve güvenceler verebiliyor mu?

Bu veya buna benzer hizmet güvenceleri sağlıyor olması, çiçekçinizin ne kadar işini ciddiye aldığını gösterir. Bekletmeyen, meşgul çalmayan, ilgili ve alakalı bir müşteri destek hattının olması da çok önemlidir. Çiçekçiniz her müşteriye aynı önem ve alakayı göstermeli, aşırı yoğunluk, özel günler gibi bahaneleri öne sürmemelidir.

5. Çiçeğin iyi bir şekilde teslim edileceğinden emin olun ve teslimatını takip edin.

Fotoğrafta beğendiğiniz çiçeğin kalite + görüntüsünde bir ürünün gönderileceğinden emin olun. Çiçekçinizin bu gibi konularla ilgili sizi aydınlatan bir “Sıkça sorulan sorular” bölümü olmalıdır. Ayrıca çiçeğinizin teslimatı sonrası size e posta ile haber verilmelidir. Bu konuda bir gecikme olursa müşteri hizmetleri numarasını arayarak teslimatınızın durumu hakkında ayrıntılı bilgi almak en doğal hakkınızdır. Gönderdiğiniz çiçeğin alıcıya ulaşmaması gibi bir durum için çiçekçiniz mutlaka bir B planı yapmış olmalı ve durumu telafi etmek için elinden geleni yapmalıdır.

Umarız bu rehber çiçek tercihi yapmanızda yardımcı olmuştur.