KAUÇUK ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Kauçuk çiçeği mekanlarda hoş bir atmosfer yaratır.⠀

Hem görüntüsüyle hem de her ortama uyum sağlamasıyla fazlaca tercih edilen bir çiçektir. ⠀

--------⠀

Kauçuk kelimesi, Güney Amerikalı bir halk olan Keçuva dilindeki ‘kauchuk’ sözcüğünden gelir.⠀

Anlamı ise, ağlayan ağaçtır. Çünkü gövde yapısı akan bir suyu andırır.⠀

Hoş ve iri yapraklara sahip Kauçuk çiçeği, ofis, ev ve işyerlerinde tercih edilir.⠀

Fazla gün ışığı istemeyen, çok sulanmasına gerek kalmayan zahmetsiz bir çiçektir.⠀

Bakımının kolay olması ve hızlı bir şekilde büyümesiyle popüler Kauçuk çiçeğini, Interflora garantisi ile sevdiklerinize gönderebilirsiniz. ⠀

Yaprağının görünümü, eskimeyen klasik tarzı ile iç mekanların vazgeçilmezi Kauçuk çiçeğini, hemen sipariş edebilirsiniz.⠀

Kauçuk çiçeği ev, ofis ve iş yerleri gibi yaşam alanlarımızda kullanabileceğimiz iri ve hoş yapraklı bir süs bitkisidiir. Yapraklarını belirli aralıklarla yeniler. basit bakımı, hızlı gelişimi ve her ortama kolay uyum sağlamasından dolayı çokça tercih edilen bir bitkidir. Doğada bir çok çeşidi bulunur.

Kauçuk çiçeği direk olarak gün ışığına maruz kalmamalıdır. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevirilmelidir. Böylece çiçeğin bir yöne doğru eğilimi engellenebilir. Kauçuk çiçeği, az ışıkta kaldığı zaman yeteri kadar beslenemez dolayısıyla yaprakların çürümesine ve sararmasına neden verir.

Kauçuk çiçeği, yazın haftada iki kere, kışın ise, haftada bir kere saksı üstten sulanmalıdır. Yazın sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir. Sulama esnasında kullanılan su kabı ölçeği hep aynı olmalı ve çiçeğe dökülen su saksının dibinde en fazla akşam sulamış isek, sabah saksı kabında biriken su dökülmelidir. Böylelikle bitkinin toprağında oluşabilicek koku ve haşerelerin oluşmasında engel olunacaktır. Sulamada temel kural bitkinin toprağı kurudukça su verilmeli, toprağının kuru yada sulu olduğunu anlamamız için, toprağına parmağımıza batırarak kuru veya ıslak olduğunu anlayabiliriz. Islak ise bitkimiz topraktaki suyu henüz bitirememiş olduğundan sulamamızı bir sonraki sulama gününe bırakmalıyız.

Kauçuk çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Rüzgar çiçeğimizi salladığı için bitkinin sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımın girmesine sebep vermektedir. Buda çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çürümelere sebep verir. Örneğin : Kapı ağzı ve pencere gibi açılan ve rüzgar alan yerlerden çiçekler kesinlikle uzak tutulmalı.

Kauçuk çiçeğinin toprak değişimi iki - üç yılda bir yapılabilir. Ancak her yıl toptak ilave edilmelidir. Toprak değiştirirken dikkat edilmesi gereken husus, değiştirmek istediğiniz çiçeğin saksısının en fazla bir numara büyüğüne dikilmelidir.

Kauçuk çiçeğinde, vitamin kullanırken dikkat edilmesi gereken husus, saksı çiçeğimiz yaprakları sağlıklı ise bu dönem içerisinde vitamin kullanmak zorunda değiliz. Çiçeğimizin çiçekleri solmuş ve budamasını yapmış isek bu dönemde bitkimizin hem çiçek açması hemde gelişmesi için mağazalarda satılan çiçek vitaminlerini kullanma koşullarına uyarak bitkimize besin desteği verebiliriz. Örnek: Genelde besinler 1LT suya bir kapak ölçeğinde vitamin dökülür, iyicene karıştırılan suyla vitamin bulunduğu ortamdaki çiçeklere sulamadaki standart ölçeğimizle ilaçlı suyu bitkilerimize onbeş günde bir yada ayda bir uygulayabiliriz.

Kauçuk a neler zarar verir.

1 - Bitkinin aşırı derecede sulanması

2 - Bitkimizin saksı deliklerinin kapalı olması ve suyun deliklerden tabağına çıkmaması

3 - Hastalanmış bitkinin diğer bitkilere yakın olması

4 - Toprağının kalitesiz olması veya vitaminin yetersiz kalması

5 - Bitkimizin yapraklarında oluşan hastalıklar ve mantarlar Sinek, solucan veya yapışkan gibi pamuksu hastalıklar bitkimize zarar vermektedir.

Bu gibi hastalıkları ve haşereleri bitkimizde gördüğümüzde, ziraat ilaçları satan firmalardan bitkimizden bir yaprak veya toprak götürerek oluşan hastalıkları göre ona uygun ilaçları alıp kullanma kılavuzuna uyarak kullanınız.