Çiçeklerin İnsanlar Üzerindeki Etkileri

Hiç düşündünüz mü? Neden insanlar huzurlu bir ortam tarif edin dendiğinde içerisinde çiçekler, ağaçlar, orman, deniz vs. hayal ederler. Çünkü doğamız gereği bu olgularla mutlu oluruz. Doğa bize iyi hissettirir. Kapalı, kasvetli yerlerin duygularımızı olumsuz etkilemesi de bu yüzdendir. Örneğin hasta ziyaretine giderken götürülen bir çiçek ortamdaki mutsuz havayı yok eder çünkü yaşamı simgeler, mutlu olunacak şeylerin varlığını simgeler.

Çiçeklerin insan psikolojisine iyi geldiği de bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Örneğin ünlü moda tasarımcısı Christian Dior çiçeklerden aldığı enerjiyi tasarımlarına yansıtmaktadır. Tarihe iz bırakmış bir çok sanatçı da (Monet, Vincent Van Gogh, Ambrosius Bosschaert, Helen Frankenthaler gibi) çiçeklerden ve doğadan aldığı ilhamla eşsiz ve ölümsüz eserler ortaya koymuşlardır. Ders çalışan bir çocuğun masasına konulan çiçekle odaklanma süresinin arttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Çiçekler kokularıyla beynimizdeki güzel anıları çağırırken, renkleriyle bize yaşam sevincini hatırlatır. Çünkü koku hafızası kalıcıdır ve çiçek kokusu mutluluk hormonunu tetikleyen bir özelliğe sahip olduğu için, çiçek kokusunu duyduğumuz anda mutlu olmaya ve güzel anılarımızı hatırlamaya başlarız.

Çiçekler psikolojimize iyi gelirken aynı zamanda;

1- Havayı temizler

2- Tedavi edicidir

3- Cildi güzelleştirir

4- Zihin güçlendiricidir

5- Stresi azaltır

6- Sakinleştirir

Çiçekleri hayatımızdan neden eksik etmemeliyiz, kendimizi ve sevdiklerimizi çiçeklerle neden ödüllendirmeliyiz işte hepsinin cevabı burada.

Sevdiklerinize ve kendinize çiçek almayı alışkanlık haline getirdiğiniz zaman eminiz bir parçanız tamamlanmış gibi hissedeceksiniz.

Çiçekli günler.