Faydalı Bilgiler | ÖDEMİŞ ÇİÇEKÇİLİK - Ödemiş'in En İyi Çiçekçisi

Tİillandsia Bitkisi Bakımı

Tillandsia Bitkisi Bakımı Tillandsia Cyanea diğer ismiyle Hava Bitkisi Ekvador kökenli ithal bir bitkidir. Koyu yeşil yapraklara ve bu yapraklar arasından büyüyen canlı pembe renkte bir çiçeğe sahiptir. Bakımı kolay olan bu bitki 20°’nin altına düşmeyen, direkt güneş ışığı almayan a..

Devamını Oku

Muscari Bitkisi Bakımı

Muscari Bitkisi Bakımı 15-20cm kadar uzayan yaprakları çimen yaprağı gibi dar yapılıdır. Yaz mevsimini uykuda geçiren soğanlar sonbaharda yapraklanmaya başlar. Üzüm sümbülü iklim hava şartlarına göre kış sonu, ilkbahar ya da ilkbahar ortasında çiçek açar. Bir soğan genelde üç çiçek s..

Devamını Oku

Çiçeklerin İnsanlar Üzerindeki Etkileri

Çiçeklerin İnsanlar Üzerindeki Etkileri Hiç düşündünüz mü? Neden insanlar huzurlu bir ortam tarif edin dendiğinde içerisinde çiçekler, ağaçlar, orman, deniz vs. hayal ederler. Çünkü doğamız gereği bu olgularla mutlu oluruz. Doğa bize iyi hissettirir. Kapalı, kasvetli yerlerin duygularımı..

Devamını Oku

Önemli Günler

Önemli Günler Ülkemizde Kutlanan Önemli Gün ve Haftalar Ocak 1 Ocak: Yeni Yıl (Yılbaşı) Ocak Ayının İlk Haftası: Veremle Savaş Eğitimi Haftası 10 Ocak: Gazeteciler Günü 10 Ocak: Ziraat Mühendisleri Günü 21 Ocak: Dünya Sarılma Günü 24 Ocak: Dünya Cüzzam Günü ..

Devamını Oku

Kokina Çiçeği

Kokina Çiçeği Kokina çiçeği sadece bir süs bitkisi olarak değerlendirilmez. Bu çiçek kışın kırmızı meyveler oluşturur. Kış soğuklarına karşı gelip yeşil aksamını ve kırmızı meyvelerini koruyan bu çiçekten umut ve bereket beklenir. Bu yazımızda sizlere kokinanın anlamını, bitki özelliklerini, ..

Devamını Oku

Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi

ÖDEMİŞ BİTKİ FUARI Üretici ile tüketicinin buluşma noktası… Üretici ile tüketicinin buluşma noktası… Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi 2-5 Kasım 2023 de kapılarını tekrardan açmaya hazırlanıyor. Sergimiz; süs bitkisi üretimi yapan, üretim ve uygu..

Devamını Oku

Ülkelerin Sembolü haline gelen çiçekler

İRİS ÇİÇEĞİ - FRANSA Fransa’da “Fleur-de-lis” olarak bilinen, ülkemizde de mezarlık zambağı ismiyle de anılan iris çiçeği, 12. yüzyıldan beri Fransa’nın ambleminde yerini alıyor. İris, Yunan mitolojisinde de yer alıyor. Tanrıların mesajlarını ileten aynı zamanda da öle..

Devamını Oku

Karşıyaka Çiçek Pazarı

Karşıyaka Çiçek Festivali Karşıyaka Çiçek açıyor! Karşıyaka Çiçek Pazarı 1-2-3-4 Haziran 2021 de Zühtü Işıl Meydanı'nda. (Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu karşısı) 🍀 Yüzbinlerce rengarenk ve mis kokulu bitki ve çiçek çok uygun fiyatlarla Karşıyaka'ya geliyor. Çiçek tasarımlı..

Devamını Oku

Datça Badem Çiçeği Festivali

Datça Badem Çiçeği Festivali Badem çiçeklerini açtıran nedir diye sorarsanız, aşktır deriz. Demophon’un badem ağacına dönüşmüş Phyllis’e sarıldığında dallarının çiçek açması gibi, Datça’da bulutların dağlara, toprağın denize, rüzgarların teknelerin beline sarılması gibi Datç..

Devamını Oku

Bayındır Çiçek Festivali 2024

Bayındır Çiçek Festivali 2024 Festival, 25-28 Nisan tarihleri arasında 4 gün boyunca devam edecek ve 25 Nisan Perşembe günü saat 11.00'de protokolün ve halkın katılımıyla açılış töreni gerçekleştirilecek. Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu'n..

Devamını Oku

Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi

Üretici ile tüketicinin buluşma noktası… Üretici ile tüketicinin buluşma noktası… Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi 2-5 Kasım 2023 de kapılarını tekrardan açmaya hazırlanıyor. Sergimiz; süs bitkisi üretimi yapan, üretim ve uygulama m..

Devamını Oku

Dünyanın Dört Bir Yanından Çiçek Festivalleri

Dünyanın Dört Bir Yanından Çiçek Festivalleri Çiçekler farklı koku ve görüntü seçenekleri ile hayatınızda büyük yer kaplıyor. Özel günler başta olmak üzere yıl boyunca birçok kez farklı çiçeklere ev sahipliği yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra yılın belli dönemlerinde yapılan çiçek festivalleri ..

Devamını Oku

Yuka Bitkisi Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Yuka Bitkisi Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? Yuka çiçeği mekanlarda tropikal bir atmosfer yaratır. Hem görüntüsü hem de her ortamına uyum sağlamasıyla fazlaca tercih edilen bir çiçektir. -------- Yuka Latin Amerika'da özellikle Karayiplerin tropikal bölgelerine özgüdürler. Hoş ..

Devamını Oku

Çöl Ortasındaki Dubai Miracle Garden

Çöl Ortasındaki Dubai Miracle Garden Çarpıcı görüntülere sahip bu rüya gibi renkler ve çiçekler size de iyi gelmedi mi?⠀ ⠀ ÇİÇEĞİN VE RENKLERİN GÜCÜ: DUBAİ MUCİZE BAHÇESİ.⠀ ⠀ 72.000 metrekarelik bir alana yayılmış, 45 milyon farklı çiçek çeşidini bir arada sunan..

Devamını Oku

Dünyanın En Büyük Çiçek Geçit Töreni

Dünyanın En Büyük Çiçek Geçit Töreni Bloemencorso Zundert , dünyanın en büyük çiçek geçit törenidir. Profesyonel bir jüri tarafından değerlendirilen yirmi gönüllü katılımcı, en güzel şamandırayı inşa etmek için birbirleriyle yarışır.⠀ ⠀ Geçit töreni Eylül ayının ilk Pazar günü Ho..

Devamını Oku

Azuma Makoto'nun Buz Kalıplarındaki Çiçekleri

Azuma Makoto'nun Buz Kalıplarındaki Çiçekleri Japon çiçek sanatçısı ve botanik heykeltıraş Azuma Makoto, 2002'den beri yüz binlerce çiçek ve buz kalıpları kullanarak inanılmaz heykeller yaratıyor. ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ Azuma Makoto, yalnızca doğanın güzelliğinin cesur bir..

Devamını Oku

Philadelphia Çiçek Şovu

Philadelphia Çiçek şovu Philadelphia Çiçek şovu, bahçeciliğin ihtişamını kutlayan, olağanüstü göz alıcı gösteriler yaratan yüzlerce çiçekçiyi, peyzaj tasarımcısını bir araya getiriyor!⠀ ⠀ ⠀ ⠀ Pennsylvania Bahçıvanlık Derneği (PHS) tarafından işletilen PHS Philadelphia Çiç..

Devamını Oku

Kauçuk Çiçeği Bakımı

KAUÇUK ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL YAPILIR? Kauçuk çiçeği mekanlarda hoş bir atmosfer yaratır.⠀ ⠀ Hem görüntüsüyle hem de her ortama uyum sağlamasıyla fazlaca tercih edilen bir çiçektir. ⠀ ⠀ ⠀ --------⠀ ⠀ Kauçuk kelimesi, Güney Amerikalı bir halk olan Keçuva dilindek..

Devamını Oku

Dünyaca Ünlü ressamların Çiçekli Tabloları

Dünyaca Ünlü ressamların Çiçekli Tabloları 20 yıla yakın, siyah beyaz resimler yapan Fransız ressam Odilon Redon, 1895’ten sonra çiçeklerin renklerine daha fazla direnememiş olacak ki gördüğünüz bu resim gibi renkli çalışmalara ağırlık verdi. Haksız mı? Hangimiz büyüsüne kapı..

Devamını Oku

Orkidenizi mutlu etme yolları

⠀Orkidenizi Mutlu Etme Yoları ⠀ Eşsiz güzellikleriyle orkideleri sevmeyeni pek tanımıyoruz. Her zaman hediye edildiğinde çok mutlu olur, bakamadığımızda da hep üzülürüz. Güzel görüntülerinin altında çok da nazlı olan orkidelerin bakımlarını yaparken, onları mutlu etmek kola..

Devamını Oku

Çiçekli Şarkılar

Sizlere içinde çiçeklerin geçtiği şarkılardan bir yazı derledik. Seçtiğimiz ilk çiçekli şarkı MFÖ grubunun seslendirdiği SARI LALELER. Bu muhteşem şarkı bir dönem mutlaka dilinize dolanmıştır. Şimdi şarkının sözlerini okuyunca tekrar dilinize dolanacak gibi :) ..

Devamını Oku

Kurutulmuş çiçeklerden tablo yapımı⠀

KURUTULMUŞ ÇİÇEKLERDEN TABLO YAPIMI⠀ Bizlere hediye edilen güzel çiçekleri, uzun süre kalıcı olması için kurutmayı tercih edebiliyoruz. ⠀ ⠀ Ancak onları kurutulmuş halleriyle nerede saklayacağımızı bazen şekillendiremiyoruz.⠀ ⠀ Doğal kurutulmuş çiçeklerinizi, eviniz..

Devamını Oku

Ödemiş Çiçekçilik

ÖDEMİŞ ÇİÇEKÇİLİK ® Ödemiş'in En İyi Çiçekçisi Ödemiş Çiçekçilik olarak ödemiş'te ki sevdiklerinizi mutlu edecek çiçekler hazırlıyor ve istediğiniz saatte teslim ediyoruz. Ödemiş çiçekçilik, sevdiklerinizin iyi, kötü gününde yanında olduğunuzu hissettirmek için çiçeklerin..

Devamını Oku

Çiçek gönderme rehberi

Çiçek Gönderme Rehberi Evet, çiçek göndermek istiyorsunuz. Hemen bir çiçek seçin, alıcı bilgilerini, ödeme bilgilerini girin ve gönderin. Maalesef her zaman bu kadar basit olmayabiliyor. kime ne zaman hangi çiçek gönderilir? Online çiçek gönderilirken nelere dikkat edilmesi gerekir? Siz..

Devamını Oku

Anneler günü için hediye tavsiyeleri

Anneler Günü İçin Hediye Tavsiyeleri Anneler günü hediyeleri alternatifleri arasında kayıp mı oldunuz? Annenizi mutfak önlüğü mü yoksa ayakkabı çekeceğ mi daha çok sevindirir. Yoksa bir parfüm mü? Peki ya onun zevklerine uymayan bir hediye seçerseniz? Tezgahtar annenizin yaşını sorup ..

Devamını Oku

Mucizevi bitki Aloe Vera

Mucizevi bitki Aloe Vera Mucizevi Aloe Vera bitkisi çoğu kültürde ölümsüzlük bitkisi olarak da bilinmektedir.⠀ ⠀ Son dönemlerde özellikle kozmetik alanında oldukça popüler olan Aloe Vera bitkisini, tarihte ilk defa Mısırlılar “ölümsüzlüğün bitkisi” adını vererek..

Devamını Oku

Antoryum çiçeği bakımı nasıl yapılmalıdır?

Antoryum çiçeği bakımı nasıl yapılmalıdır? ANTORYUM diğer adı flamingo çiçeği, canlı kırmızı rengiyle göz alıcı egzotik bitkilerdir. ⠀ ⠀ Hayatını güneşten alır, güneşin olduğu yerde kırmızısı daha da parlar.⠀ ⠀ ⠀ ⠀ 1800’lü yılların sonunda Kolombiya..

Devamını Oku

Aralık ayı çiçeği kokina

⠀Aralık ayı çiçeği kokina Kırmızı anlamına gelen Kokina, yeni yılın gelmesiyle çiçekçilerin tezgahlarını süsler! ⠀ Yeşil dikenimsi yapraklara sahip olan Kokina çiçeği, kırmızı meyveleriyle beraber yılbaşı ruhunu en iyi yansıtır!⠀ Kış mevsim..

Devamını Oku

Dünyanın yüzen en büyük noel ağacı

Dünyanın yüzen en büyük noel ağacı Brezilya'nın Rio de Janeiro şehri, dünyadaki türünün en büyüklerinden biri olan geleneksel yüzen Noel ağacını Aralık ayında, müzik gösterileri ve havai fişeklerle aydınlatarak, Noel şenliklerinin başlangıcını işaret ediyor!⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ..

Devamını Oku

Ev Bitkilerini hangi saatlerde sulamalıyız?

Ev Bitkilerini hangi saatlerde sulamalıyız. ⁣Ev bitkilerimiz… Onları sevmek için pek çok sebebimiz var.⠀ ⠀ Aklımıza ilk gelen olumlu yanları; ortamın havasını temizlerler ve stresi azaltırlar, yaratıcılığı artırırlar ve en önemlisi dış mekân hissiyatını hayatımıza k..

Devamını Oku

Guzmanya çiçeği bakım önerileri.

Guzmanya çiçeği bakım önerileri Kırmızı-turuncu çiçekleriyle tropik bir hava estiren Guzmanya, dekoratif duruşu ile ortamlar için sıkça tercih edilir.⠀ ⠀ ⠀ ⠀ Guzmanya çiçeğinin anlamı; bereket ve bolluk olarak bilinir.⠀ ⠀ Uzun süre bozulmaması ve gösterişinden bi..

Devamını Oku

Fleurs de Villes ve cansız mankenler

Fleurs de Villes ve cansız mankenler ⠀ Fleurs de Villes ve cansız mankenler⠀ -Fleurs de Villes - her şehirle bağlantı kurarak, en iyi yerel çiçekçiler, tasarımcılar, yetiştiriciler ve fidanlıklarla birlikte çalışarak o şehrin yeteneklerini sergiliyor ve çarpıcı sanat eserleri yar..

Devamını Oku

Kalanchoe bitkisi bakım önerileri

Kalanchoe bitkisi bakım önerileri Küçük rengarenk çiçekli sempatik Kalanşonuzun bakımı için önerilerimiz var.⠀ ⠀ ⠀ Bakımı kolay ve az yer kaplayan bir saksı çiçeği istiyorsanız, tercihinizi Kalanşo’ dan yana olmasını öneririz. ⠀ ⠀ ⠀ ***⠀ ⠀ Kalanchoe..

Devamını Oku

Sukulentler

SUKULENTLER SUKULENTLER, evlerimizde severek baktığımız Kaktüslerin yakın akrabalarıdır. Farklı renkleri ve minyatür görünümleriyle, ev ve iş yerlerimize hoş bir hava katar. ⠀ ⠀ Dayanıklılığı ve bakımının son derece kolay olmasıyla birlikte, yılda bir defa çiçek açarak güzelliği..

Devamını Oku

Doğanın güzelliklerini çizimlerine taşıyan Grace Ciao

Doğanın güzelliklerini çizimlerine taşıyan Grace Ciao'nun muhteşem illüstrasyonları Grace Ciao, gerçek çiçek yaprakları kullanarak harika moda illüstrasyonları yaratan son derece yetenekli, genç bir moda tasarımcısı.⠀ ⠀ Doğada bulunan güzelliklerin,illüstrasyonlarla buluştuğ..

Devamını Oku

Vazo çiçeklerinizin uzun ömürlü olması için ne yapılır?...

Vazo Çiçeklerinin uzun ömürlü olması için ne yapılır? Hediye edilen buket çiçeklerinizi vazoya koydunuz ve onları mümkün mertebe uzunca saklamak istiyorsunuz çünkü sizin için çok anlamlılar…⠀ ⠀ Ya da evinizi vazo çiçekleri ile dekore etmeyi çok seviyorsunuz çünkü evinize h..

Devamını Oku

Burçlara Göre Çiçekler

Burçlara Göre Çiçekler KOÇ 21 MART - 20 NİSAN LALE - PAPATYA BOĞA 21 NİSAN - 20 MAYIS KIRMIZI GÜL, PEMBE KARANFİL İKİZLER 21 MAYIS - 21 HAZİRAN ..

Devamını Oku

Çiçek Anlamları

ÇİÇEKLERİN SUNUMA GÖRE ANLAMLARI Beyaz Gül Mahsumiyet Kırmızı Gül Aşk Pembe Gül Gönlüm Senindir Sarı Gül Sıcak Sevgi Beyaz Karanfil Temizlik, Saflık Kırmızı Karanfil Sevgi Pembe Karanfil İçtenlik ..

Devamını Oku

Çiçek Bakımı

Orkide Bakımı: Orkidenizi direkt olarak güneş ışığı almayacağı ancak aydınlık bir yerde tutun. Işık ihtiyacı yalnızca gövdesi ve yaprakları için geçerli değildir. Orkide kökleri için de ışığa ihtiyaç duyar bu sebeple şeffaf saksı kullanılmalıdır ve çok gerekmedikçe saks..

Devamını Oku

Ödemiş Çiçekçilik
Genellikle 1 saat içerisinde yanıt verir.

Ödemiş Çiçekçilik
Merhaba, 💐

Size nasıl yardımcı olabiliriz?
10:49
×
Whatsapp   Ara